Re-integratie (4)
<<   Pagina 1 van 2    >>  

Agens

AGENS is een re-integratiebureau die maatwerkoplossingen biedt op het gebied van re-integratie, resocialisatie, preventie, outplacement en (job)coaching. AGENS begeleidt en bemiddelt mensen die om welke reden dan ook buiten het arbeidsproces staan of dreigen te komen naar passend en duurzaam werk. Dit doen wij in opdracht van gemeenten, UWV, werkgevers en individuele klanten. Daarnaast begeleidt AGENS mensen met een (nog te) grote afstand tot de arbeidsmarkt naar andere vormen van maatschappelijke participatie. Enkele diensten van AGENS:

* Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO)
Als u een WW of WAO-uitkering heeft en zelf wilt bepalen hoe u weer zo snel mogelijk aan de slag komt. AGENS biedt u:
- individuele en persoonlijke begeleiding door één contactpersoon
- kennis van de regionale arbeidsmarkt en een groot netwerk van potentiële werkgevers
- unieke AGENS vacaturebank, waarbij uw profiel wordt gekoppeld aan geschikte vacatures

* Jobcoaching
Voor mensen die specifieke en intensieve begeleiding nodig hebben. AGENS biedt u:
- ondersteuning bij het solliciteren en benaderen van werkgevers
- begeleiding tijdens plaatsing naar behoefte
- ondersteuning en advies in de praktijk op de werkvloer

* Preventie, Re-integratie en Outplacement
Voor organisaties die ondersteuning en advies nodig hebben op gebied van mobiliteit, verzuim, re-integratie van werknemers of outplacementbegeleiding.

Kortom: AGENS biedt u een breed scala aan diensten waarin professionele begeleiding en maatwerk centraal staan. De sterke punten op een rij:
- snel en efficiënt maar wel gericht op service en kwaliteit
- deskundige adviseurs die u persoonlijk begeleiden
- breed netwerk met een eigen vacaturebank
- onafhankelijk en niet gelieerd aan een arbodienst of verzekeringsmaatschappij
- sterk regionaal gericht: AGENS heeft naast de vestiging in Doetinchem nog een vestiging in Enschede en Winterswijk (inhouse bij het CWI).

Burgemeester Matsersingel 200
6843 NZ Arnhem

T: 088 424 1610
I: www.agens.nl


Peeters Trainingen

Het bieden van scholing aan werknemers werkt motiverend en is ook goed voor de ontwikkeling van het bedrijf. Voor een werknemer is het prettig te weten hoe zijn carrière binnen een organisatie eruitziet. De ondernemer beschikt over beter gekwalificeerd personeel.
Belangrijke redenen om te investeren in de scholing van medewerkers zijn:

•de medewerkers kunnen door scholing beter omgaan met veranderingen in het bedrijf (bijvoorbeeld productieprocessen, administratieve processen); Servicepunt Arbeidsmarkt MKB, CWI

•scholing voorkomt dat medewerkers vastroesten in een bepaalde functie,

•door opleiding en training kan er bij medewerkers een andere visie op het werk en de werkzaamheden ontstaan;

•opleiding verbreedt het blikveld: medewerkers krijgen meer oog voor zaken en zullen pro-actiever te werk gaan. Het probleemoplossend vermogen wordt hierdoor vergroot;

•opleiding en training bevordert de inzetbaarheid van medewerkers;

•bedrijven die investeren in hun medewerkers, komen vaak makkelijker aan nieuw personeel en lopen minder kans dat medewerkers als gevolg van ontevredenheid over hun ontwikkelingsmogelijkheden overstappen naar een ander bedrijf;steeds meer werknemers zien de mogelijkheid om zich te ontplooien of om cursussen te volgen als een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde.

Motiverend Vrijwel iedere medewerker heeft er behoefte aan zichzelf te ontwikkelen. Door een opleiding of training te volgen neemt het gevoel van eigenwaarde toe. En het werkt motiverend als een werknemer een concreet doel heeft om naartoe te werken als er bepaalde competenties nodig zijn voor een hogere functie. Dit resulteert in tevreden werknemers, die hun werk met meer plezier en motivatie verrichten. En die daardoor minder snel de behoefte hebben van baan te wisselen.

Persoonlijkheidstrainingen Ook trainingen die op het eerste gezicht niet direct te maken hebben met de benodigde competenties van de werknemers, zijn zinvol. Denk aan persoonlijkheidstrainingen, zoals assertiviteitscursussen en cursussen in communicatieve vaardigheden. Ook hierbij geldt: de werknemers krijgen de kans zich te ontplooien waardoor zij breder inzetbaar worden en betere prestaties leveren.

Gericht opleiden Het employability principe gaat ervan uit dat werknemers hun leven lang blijven leren. Werknemers ontwikkelen voortdurend hun persoonlijke of professionele competenties. Het kan interessant zijn de aangeboden opleidingen af te stemmen op de diversiteit onder de personeelsleden. Bij de een past bijvoorbeeld een leer-werktraject, de ander is meer gebaat bij een geïntegreerde vak- en taalopleiding.

Markerting 10
6921 RE Duiven

T: 026 4455587 ((06) 41227181)
E: info@peeterstrainingen.nl
I: www.peeterstrainingen.nl


<<   Pagina 1 van 2    >>  
 
Heeft u interesse in een samenwerking. Stuur ons dan een mail of meld u hier aan.